REGULAMENT

Va rugam sa cititi integral regulamentul Sibiu Jazz Competition

Pe aceasta pagina veti regasi regulamentul integral al Sibiu Jazz Competition. Pentru alte informatii nu ezitati sa ne contactati.


INSCRIERE IN CONCURS

Concursul “Sibiu Jazz” este deschis tuturor tinerilor, fără deosebire de cetăţenie, născuţi după data de 1 noiembrie 1985, care au o varsta egala sau mai mica de 32 de ani.

Componența formațiilor înscrise în concurs, trebuie să aibă o majoritate care să se încadreze în limita de vârstă specificată.

Toate materialele legate de participarea la Sibiu Jazz Competition vor fi trimise până la data de luni, 18 septembrie 2017. Nerespectarea acestui termen va atrage după sine eliminarea din selecţia pentru concurs.

Publicarea rezultatelor preselecției va avea loc luni, 25 septembrie 2017.

Înscrierea în concurs obligă fiecare candidat să accepte prevederile actualului regulament. Participantul trebuie să fie liber de orice obligaţii în timpul desfăşurării concursului.

Adăugarea altor membri, după înregistrarea în concurs, fără acordul organizatorilor, este interzisă. Orice modificare în formularul de înscriere va fi comunicată cu cel puţin 7 (şapte) zile înaintea începerii concursului. Modificările survenite după această dată nu vor fi luate în considerare.

Inscrierea se face online, pe website*: http://concurs.sibiujazz.ro/en/application-form-2017-september/

*Formularul are mai multe parti. Odata ce una este completata, va aparea urmatoarea. Va rugam sa completati toate campurile pentru a valida inscrierea.

SECŢIUNI CONCURS

Cele două secțiuni ale concursului sunt:

Interpretare muzicală: sunt evaluate calitățile muzicale ale participanților în general, coeziunea acestora, prezența scenică.

Compoziție: este evaluată valoarea și originalitatea compozițiilor proprii ale fiecărei formații. Nu vor fi considerate compoziții proprii improvizațiile realizate pe baza unei teme cunoscute.

Toate formațiile înscrise în concurs participă implicit la secțiunea de interpretare muzicală, iar în cazul în care doresc să participe și în cadrul secțiunii de compoziție cu o piesă, este necesară precizarea acestui fapt în formularul de înscriere și anunțarea pe scenă, înainte de interpretarea piesei.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a impune fiecărui participant minutajul:

Big Band – maximum 30 minute

Formaţie – maximum 20 minute

Solist – maximum 15 minute

PREMII

Secţiunea Interpretare:

Premiul pentru cea mai bună formație: 1500 Euro

Premiul pentru cel mai bun instrumentist: 700 Euro

Premiul pentru cel mai bun vocalist: 700 Euro

Premiul special al juriului: 500 Euro

Mențiuni speciale: 600 Euro

Premiul Publicului: va fi confirmat in 12 noiembrie 2017

Secţiunea Compoziţie:

Premiul pentru cea mai bună compoziţie: 300 Euro

Observații:

Premiile pot fi cumulate;

Premiile vor fi anunțate după terminarea etapei finale a concursului, în cadrul Galei de Premiere, duminică 12 noiembrie 2017;

Premiile totale sunt în valoare aproximativă de 5000 Euro, din care se vor reține taxele aferente acestor sume;

Mențiunile speciale vor fi acordate, de către juriu, cu acordul prealabil al organizatorilor.

JURIU

Juriul concursului este format din specialişti în domeniu desemnaţi de organizator.

Criteriile de evaluare ale juriului sunt:

stil / interpretare

improvizaţie

tehnica / dicţie / articulare

muzicalitate

impactul asupra publicului

Juriul îşi rezervă dreptul de a nu acorda premii în cazul în care prestația participanților este modestă. Toate deciziile juriului sunt definitive şi fără drept de contestaţie.

MĂSURI ORGANIZATORICE

1. Organizatorul – Fundația Sibiu Jazz Festival

Organizatorul suportă cheltuielile de cazare şi masă pentru participanţi, precum şi pentru personalul care îi însoțește. Participanții au dreptul la personal auxiliar de maxim două persoane (şofer, profesor, organizator, manager, referent etc.).

Organizatorul pune la dispoziția participanţilor: echipament de sonorizare/lumini, personal calificat (inginer sunet și lumini, tehnician scenă), set tobe, contrabas, pian acustic si/sau electric, keyboards, amplificator bass/chitara.

Organizatorul se obligă să trimită pe e-mail şi să afișeze online (pe facebook: https://www.facebook.com/sibiujazz și pe site-ul oficial: http://sibiujazz.eu/ ), programul final (inclusiv ordinea de intrare in concurs) cu 7 zile înaintea începerii concursului.

Organizatorul se obligă să înregistreze evoluţiile scenice ale participanţilor pentru arhiva concursului şi să trimită câte un exemplar fiecărui participant, la cerere.

Organizatorul își rezervă dreptul de a utiliza materialul (foto, audio, video etc.) pe parcursul concursului și a Galei de Premiere.

2. Participanții

Participanții premiați sunt obligați să fie prezenți la Gala de Premiere, care va avea loc duminică, 12 noiembrie 2017. Câștigătorii vor concerta în cadrul Galei.

Prin înscrierea la concurs, participanţii renunţă la drepturile de autor asupra înregistrărilor din cadrul concursului.

Costurile de transport sunt suportate de participanți.

Întârzierea sau neprezentarea în programul de concurs prestabilit, atrage după sine descalificarea participantului, care va suporta, pe cont propriu, toate cheltuielile legate de prezența sa la Sibiu.

Participanții vor respecta cu strictețe programul impus de organizatori. Pe perioada celor trei zile ale Concursului Sibiu Jazz, participanților nu le este permis să concerteze în alte spații, cu excepția celor dedicate Concursului și Festivalului de Jazz.

Notă: Prezentul regulament poate fi modificat doar cu acordul organizatorilor.

PARTENERI PRINCIPALI