SIBIU JAZZ COMPETITION si-a stabilit participantii

Cel de-al doilea cel mai important festival de jazz din Sibiu, programat sa aiba loc la finalul acestei saptamani, intre 3 si 4 octombrie 2018, va reuni la Sala Thalia tineri care promit extrem de mult in ceea ce priveste evolutia acestui gen muzical. Sibiu Jazz Competition si-a stabilit iar competitorii au aflat ordinea in care vor concerta in cadrul evenimentului.

Sibiu Jazz Competition 2018 debuteaza vineri seara, cu o sectiune de Live Jazz Party la Imperium Pub, incepand cu orele 23:30. Competitia propriu-zisa va incepe sambata seara, de la ora 19:00, la Sala Thalia din Sibiu. Pe scena vor urca pe rand, SPA Jazz Band (Romania), On the Fly (Romania), Ineffable (Ungaria, Romania), Doi de Jazz (Columbia / Romania) si cei de la Blewitt (Italia).

SPA Jazz Band (Romania) este o formatie de jazz a Scolii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, infiintata 2014, care are la ”activ” numeroase premii obtinute ca urmare a participarii la diferite festivaluri de jazz. Repertoriul abordat cuprinde stiluri de la funk-jazz pana la jazz-fusion, trecand prin swing si bossa-nova.

On the Fly (Romania) este o formatie de tineri muzicieni care s-au cunoscut in cadrul Universitatii de Muzica Bucuresti. Pasiunea pentru muzica improvizata si compozitie i-a adus impreuna in vara anului 2018, iar de atunci cei 5 muzicieni au cantat in diferite locatii de jazz din Bucuresti, abordand un repertoriu de standarde din Songbook-ul american, dar si compozitii.

Ineffable (Ungaria, Romania) s-a format in vara anului 2016, la Miercurea-Ciuc. De-a lungul timpului a reusit sa urce pe scena mai multor festivaluri si sa castige numeroase distinctii iar la Sibiu Jazz Competition va concerta in prima seara a competitiei. In repertoriul formatiei regasim prelucrari jazz cu influente fusion, dar si piese proprii.

Blewitt (Italia) vor incheia prima seara a Sibiu Jazz Competition. Stefano Proietti la pian, Oscar Cherci-chitara bass si Gian Marco de Nisi-tobe, trei tineri extraordinar de talentati vin tocmai din Italia pentru a concerta in cadrul Sibiu Jazz Competition. Ii vom putea urmari cu totii, sambata seara, la Sala Thalia.

Competitia continua duminica, de la orele 19:00, cu reprezentatiile celor de la Marcin Pater Trio (Polonia), Vittorio Esposito Trio feat. Gabriel Marciano (Italia) si Sol Jang International Project (Coreea de Sud).

Marcin Pater Trio (Polonia), trupa care deschide ultima zi de competitie, a luat fiinta in cadrul Academiei de Muzica Katowice iar membrii acestei au mai multe premii si distinctiii obtinute atat individual, cat si impreuna, la diferite competitii internationale.

Vittorio Esposito Trio feat. Gabriel Marciano (Italia) -Membrii trupei sunt trei prieteni extrem de apropiati care canta impreuna de multa vreme. La Sibiu Jazz Competition vin alaturi de Gabriel Marciano. Muzica lor are influente afro-americane, hard-bop, pana la jazz-ul contemporan.

Sol Jang International Project (Coreea de Sud/Olanda) a luat nastere in jurul pianistei coreene cu o vasta experienta jazistica. Dupa ce a o lunga perioada dedicate studiului, in 2016 s-a mutat in Olanda acolo unde dezvolta proiectul Sol Jang International Project alaturi de Elias Staszewski si Hendrik Eichler.

La finalul serii, in cadrul Galei de premiere, vom afla si castigatorii editiei din acest an ai Sibiu Jazz Competition pe care ii vom sarbatori, de asemenea, de la 23:30, in Imperium Pub, la o ultima serie de Live Jazz Party.
Accesul la concertele din cadrul Sibiu Jazz Competition este liber si toate concertele vor fi transmise LIVE atat pe pagina de Facebook Sibiu Jazz Festival https://www.facebook.com/sibiujazz/ cat si pe site-ul oficial www.sibiujazz.ro.

Sibiu Jazz Competition 2018 este un proiect cultural organizat de Fundatia Sibiu Jazz Festival, realizat in parteneriat cu Casa de Cultura a Studentilor Sibiu si Filarmonica de Stat Sibiu, cofinantat de Consiliul Local Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu.
Parteneri: Aria, Ambient, Iony Group, Hermania, Sobis.